68 бона измъкнали за година от търновски старци ало измамниците

Крими

27-04-2015, 06:00

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хванаха телефонни измамници, пак са от Ветово

Сред мишените била и бабата на правосъдния министър

Оборот от около 68 000 лв за година си докарали телефонни измамници от доверчиви старци от Великотърновска област. Рекордната печалба на мошениците е от извършени над 20 престъпления, съобщи "Труд". Благодарение на криминалисти от Горна Оряховица имаше успешни акции срещу цели банди, които измъкват спестяванията на пенсионерите по познатите схеми с колетни пратки с ценни документи и спешни операции на близки.

Четири пъти повече са телефонните измами за първото тримесечие на тази година спрямо януари - март 2014 г. Изявите на мошениците от началото на 2015 г са 11 срещу 3 за същия период на предходната година. Според статистиката за последните 12 месеца са разкрити 9 злодеяния.

Един от разкритите случаи бе в Горна Оряховица, когато бе задържан измамник, който се опита да "ужили" бабата на правосъдния министър Христо Иванов. Злосторникът и поискал 1200 евро, за да освободи пратка от 5000 евро, уж от нейна приятелка. Йорданка Коева обаче не се хванала на лъжата и устроила клопка на мошеника. Преди борени дни пък бе спипана банда, която опита да спечели 2000 лв от две пенсионерки от лясковското село Джулюница.

Криминалистите от Горна Оряховица и Велико Търново искат подркепа от Министерството на вътрешните работи за създаването на спецотряд в борбата срещу телефонните измами. Униформените са сигурни, че ако получат съдействие, ще разбият мрежата от мошеници.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов