Великотърновска балерина с първа награда от Национален танцов шампионат

Велико Търново Лайф

27-04-2015, 14:46

Снимка:

"Балетино"

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

От балетна школа "Балетино" ще зарадват публиката с концерт на 29 април - Международен ден на балета

Първокласничката Магдалена Христова от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ във Велико Търново завоюва първа награда на провелия се през почивните дни в София Национален танцов шампионат „Утринна звезда“. Малката балерина, която е възпитаничка на Школа „Балетино“ с балетен педагог Елица Филева, отвя конкуренцията в раздел „Класически танц“ – мини възрастова група.

Магдалена очарова журито с изпълнението си на „Подарявам ти танц”, по музика из ”Цигулар на покрива”, което изигра на палци. Вторият танц на талантливото великотърновче бе „Черен лебед“ из балета „Лебедово езеро“. След това изпълнение публиката във Военния клуб в столицата избухна в бурни аплодисменти.

Безапелационната победа над школи от София, Русе, Пловдив и Сливен бе наблюдавана от авторитетни балетни специалисти, а като член на журито оценяваше Риолина Топалова, която е асистент режисьор в Националната опера и балет, и преподавател в Националното училище за танцово изкуство.

Хореографиите и на двата танца на победителката са дело на Елица Филева, чиито възпитанички имат призови места и от Танцовата спартакиада, провела се във Велико Търново миналата година. Сред успехите на балетния педагог Елица Филева са и постиженията на нейни възпитанички, приети да учат „Театър на движението“ в НАТФИЗ и „Класически балет“ в Кралската академия по изкуства в Брюксел.

От балетната школа „Балетино” ще зарадват търновската публика с концерт, посветен на Международния ден на танца -29 април. Събитието започва от 18:30 ч на сцената на Общински Детски Комплекс в старата столица.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов