Търновци масово искат персонални кодове в НАП

Животът

28-04-2015, 07:55

Снимка:

НАП

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Кодът дава възможност за подаване на декларация онлайн

Средно около 40 персонални идентификационни кодове (ПИК) на ден издава НАП – Велико Търново през последните дни на данъчната кампания, отчитат от агенцията. 
ПИК дава възможност за онлайн подаване на данъчната декларация за облагане на доходите, освен това е безплатен и безсрочен. ПИК се издава в офиса по постоянен адрес на физическите лица. От дирекцията във   Велико Търново напомнят, че остават само 3 работни дни до изтичането на срока за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица от 2014 г. До момента в старата столица са получени над 11 500 бр. подоходни формуляра, като 2005 бр.от тях са изпратени с електронен подпис, а 1 347 бр. - с ПИК. 
Освен по електронен път, данъчните декларации могат да се изпратят по пощата или да се подадат на място в някои пощенски станции, където на място ще им бъде издаден входящ номер. 
Срокът за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите изтича на 30 април, като в същия срок трябва да бъде заплатен и дължимия данък за довнасяне. Всички данъци се плащат по една банкова сметка. При превод на пари към бюджета се попълва код за вид плащане - 11 00 00 „Данъци и други приходи за централния бюджет“. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов