Паметникът "Майка България" стана на 80 години

Мисия

07-05-2015, 08:58

Снимка:

veliko-tarnovo.bg

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Отбелязахме годишнината заедно с Гергьовден

Кметът на Велико Търново Даниел Панов, народни представители, областен управител, председател на великотърновски общински съвет, Бригаден генерал Тодор Дочев, Негово високопреосвещенство Великотърновски митрополит Григорий, общински съветници, четири представителни взвода на НВУ „Васил Левски” и граждани почетоха Гергьовден – Ден на храбростта и празник на българската армия.

Почетена бе и 80-годишнината от откриването на паметник „Майка България”.

По достойнство бе отбелязан факта, че след 6 годишно прекъсване представителни части на НВУ „Васил Левски” са взели участие в парада в София и са представили изключително достойно университета и Велико Търново.

В своето празнично слово бригаден генерал Тодор Дочев припомни славни моменти от историята на българската армия.

Даниел Панов припомни ключови моменти от историята на паметник „Майка България” и оцени неговото значение не само като архитектурен елемент и произведение на изкуството, а като център на патриотичното възпитание на младите великотърновци и българи. Той припомни, че дължим уважение и почит както на всички, които са били ангажирани с изграждането на паметника, така и на всички Старостоличани, които през 30-те години на 20-ти век са дарили средства и са участвали в създаването на паметника.

 Вчера великотърновският гарнизон бе единственият в страната, който почете с празнични илюминациии Гергьовден - Ден на храбростта и празник на българската армия.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов