С гала концерт закриват "Звукът на времето"

Ще наградят победителите на музикалния конкурс

Над 200 млади изпълнители се изявяват в Международния конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето”, който се провежда за втора поредна година във Велико Търново. Престижният музикален фестивал бе открит в петък вечер от зам.-кмета Ганчо Карабаджаков на сцената в МДТ „Константин Кисимов”. Програмата започна с поздрав на малките мажоретки от ЦДГ "Соня". След това със свои изпълнения зарадваха всички децата от детска вокална група „Бърборани” и „Младежки духов оркестър” при СОУ „Емилиян Станев” с изпълнение на гимнастичките от „Етър Елит”.

Международният конкурс „Звукът на времето” се провежда под патронажа на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов. Конкурсът е финансиран по програма „Изкуство и култура- Велико Търново 2015”. Организатори са Община Велико Търново и сдружение „Елита”. В конкурса участват деца и младежи от България, Армения, Румъния и Израел. За първи път в програмата са включени авторски творби, посветени на град Велико Търново.

Фестивалът ще завърши с гала концерт и награждаване на победителите. Церемонията ще започне от 16:00 ч. днес в МДТ "К. Кисимов".



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов