И великотърновци чистиха заедно България

Ученици, студенти, граждани и представители на различни институции се включиха в акцията

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов, народният представител Евгени Стоев, председателят на Великотърновския общински съвет Николай Ашиков и множество служители от общинска администрация се включиха активно в кампанията „Да изчистим България заедно“.

Даниел Панов заяви, че е необходимо да се проучи водещия европейски опит и да започне обучение на децата от ранна възраст- от детските градини на правилата и нормите на екологосъобразен начин на живот. „Още в тази ранна детска възраст е важно и необходимо да започне обучението на децата на това защо е важно битовите отпадъци да се събират разделно и как това става технологично. Необходимо е да се разработят съответните подходящи методики за това обучение на децата от ранна възраст. Това е единственият начин трайно да променим отношението си към заобикалящата ни среда и природата, да се научим да пазим и поддържаме чистота“, каза кметът.

Над 50 служители от общинска администрация се включиха в почистването на зоната от спирката на „Васил Мавриков“ до чешмата в посока Ксилифор, местността Боруна, около паметник „Асеневци“ и Художествена галерия „Борис Денев“, В кампанията по почистване активно се включиха и множество институции, фирми, неправителствени организации и граждани. Служители на Регионална дирекция на горите Велико Търново почистиха около сградата на горското управление. Регионална инспекция по околна среда и води почистиха района около сградата си. Представители на „Екопак“ и звездите на БТВ почистиха района зад „Практикер“. Служители и работници на пивоварна „Бритос“ почистваха района в Западна промишлена зона около фабриката си. Над 40 граждани в групи от по 2-3 човека в различни райони на града и туристическите пътеки извън града. Всички училища участваха с почистване на районите около сградите и зелените площи на училищата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов