Ивелина Шалаверова от Елена с първа награда за рисунка от събора на овцевъдите

Животът

11-05-2015, 17:36

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Ивелина Шалаверова от Елена спечели първа награда за рисунка от четвъртия Национален събор на овцевъдите в България, който се проведе от 8 до 10 май край Петропавловския манастир до Лясковец. Осмокласничката от СОУ „Иван Момчилов“ спечели наградата във втора възрастова група в конкурса за деца и младежи „Нарисувай“ на тема овцевъдство. Тя бе наградена с грамота, парична сума и пособия за рисуване.

В изложбата участваха общо девет творби на ученици от еленското средно общообразователно училище, които посещават кръжока по „Изобразително изкуство“ при г-н Милчо Бонев. По покана на съюза на овцевъдите в България, той също участва в събора, но с демонстрации по дърворезба и гравюра върху дърво. Участието на Милчо Бонев е за първа година и е свързано с представянето на народните занаяти.

Лентата, на четвъртия Национален събор на овцевъдите в България, бе прерязана лично от министъра на земеделието и храните Десислава Танева. Събитието посетиха над 160 000 души, сред които кмета на община Елена инж. Дилян Млъзев и председателя на общинския съвет Валентин Гуцов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов