Благотворителен базар „ПоДАРИ“ с животоспасяваща кауза за талантлив възпитаник на ВТУ

Мисия

14-05-2015, 09:11

Снимка:

Общинско радио

Автор:

mhristova

Всичко от Автора

Произведения на литературата и изкуството в подкрепа на борбата на Денимир с болестта

Инициатива „ПоДАРИ за 24-и май“ подемат студенти и преподаватели от ВТУ „Св.св. Кирил и Методий” в подкрепа на Денимир Велев, 29-годишен талантлив възпитаник на вуза, който страда от рядка форма на чернодробен рак.

Денимир е печелил награди за ораторско майсторство, както и „Новеловите награди“ през 2009 г., включен е в книгата „Бележити габровци за XX век“. От 2009 година Денимир се бори със злокачествено образувание в черния дроб, което за съжаление за момента не е овладяно. Предложена му е нова терапия, която ще струва на семейството 83 000 евро на месец.

Основното послание на инициативата е „Купи литература и изкуство за подарък за 24-и май и дари подкрепа на Денимир“. Организатори са магистратура „Литература и култура“ и преподавателите и студентите от специалност „Приложна лингвистика“ на Великотърновския университет. Благотворителният базар ще се проведе на 18-и май (понеделник) във фоайето пред център „Конфуций“ от 10 ч. до 14 ч., както и на 19-и и 20-и май (вторник и сряда), от 10 до 17 ч. през зала „Европа”.

В благотворителния базар участват с техни произведения: проф. Радослав Радев, председател на Общото събрание на ВТУ, доц. Борис Желев, декан на Факултет по изобразително изкуство, проф. Иван Станков, ръководител катедра „Българска литература“, преподавателите от катедра „Българска литература“, преподаватели от Филологически факултет, студенти от Факултет по изобразително изкуство, издателство „Рибка“, издателство „Фабер“, артисти, дизайнери, илюстратори. Ще се проведат търгове за ценни предмети и томбола.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов