Осъдиха грък на 15 години, пренасял 50 кила хероин

Крими

15-05-2015, 07:22

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

45-годишен грък ще трябва да лежи 15 години зад решетките и да плати 200 бона глоба за трафик на близо 50 килограма хероин през България, съобщи "24 часа". Присъдата на тираджията Йоанис Коцидис бе потвърдена на втора инстанция от Апелативния съд в Търново.

Хероинът бе задържан в средата на май м.г. на "Дунав мост" при съвместна операция на служители от Митница Русе и Гранична полиция. Пратката, разпределена в 50 пакета в куфар и сак, бе открита в кабината на ТИР с немска регистрация, превозващ по документи текстил и резервни части от Турция за страна от Западна Европа. Коцидис обяснил, че непознат турчин му предложил 30 000 евро, за да откара дрогата до Белгия. Там щял да го намери и да си я прибере.

В края на 2014 г. окръжният съд в Русе признал гръцкия шофьор за виновен, че вкарал през границата на ГКПП Лесово и опитал да изнесе през "Дунав мост"- Русе високо рисково наркотично вещество - 49.909 кг хероин на стойност 2 495 450 лв.. Тъй като контрабандата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай, магистратите му лепнали суровата присъда.

Делото в Търново се гледа по жалба на подсъдимия, но апелативният съд намери присъдата за законосъобразна и съответстваща на опасността на престъплението.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов