Балет „Етна” навърши четвърт век

Мисия

15-05-2015, 09:59

Снимка:

община горна оряховица

Автор:

mhristova

Всичко от Автора

Приятели и почитатели уважиха юбилейния концерт на формацията

Празничен концерт подари на горнооряховчани модерен балет „Етна” по повод 25 години от създаването на творческата формация. Домакин на събитието бе Младежкия дом, в който вече четвърт век репетират танцьорите. Създаден през 1990 г. от майстора на спорта Надежда Стойчева, днес в „ETNA DANCE” работят три групи за модерен балет и една за брейк. През годините артистите имат участия в многобройни конкурси и фестивали в България и в чужбина. „Наричаха ни „Великолепната седморка”. Колелото на конкурсите и фестивалите се завъртя и ние с достойнство и чест вече 25 години защитаваме името на Горна Оряховица и Младежки дом. С гордост мога да кажа, че не сме имали загуби, а винаги сме печелили първите призови места”, сподели Надежда Стойчева.

Празничният концерт на „ETNA DANCE” символично бе разделен на две части. В първата част гостите имаха възможността да видят тематични и свободни танци. Втората част, артистите от балет „Етна” посветиха на деня на Европа. Вълнуващ момент в програмата бе и раздялата с петима абитуриенти от „ETNA DANCE”.

Юбилейния концерт на балет „Етна” уважи и секретарят на Общината Анелия Димитрова. Тя връчи на ръководителя на балета Надежда Стойчева плакет на Община Горна Оряховица и поздравителен адрес от името на кмета инж. Добромир Добрев. Гости на концерта бяха и инж. Петя Богданова-директор на ОП „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”, бивши директори на Младежкия дом, много приятели и почитатели на танцьорите.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов