Майката на стрелеца от Лясковец се оплете в показанията пред съда

Крими

15-05-2015, 14:36

Снимка:

общинско радио

Автор:

VelikotarnovoUtre.bg

Всичко от Автора

Баба Стефанка пишела жалби под диктовката на сина си

Майката на стрелеца от Лясковец Петко Савов – Стефанка Савова, се оплете днес в показанията си по време на заседанието на Окръжен съд – Велико Търново. Заради съществени противоречия между твърденията й на досъдебното производство и показанията в залата, прокурорът поиска да се изчетат протоколите, съобщи „24 часа”. Стефанка беше предупредена от председателстващия съдия, че може да откаже разпит, но въпреки това майката на Петко Савов настоя да даде показания.

Петко, станал известен с прозвището „Стрелецът от Лясковец”, е обвинен за убийството на командоса Емил Шарков и опит да убие още 5 барети по време на злополучна акция в дома му. Пред съда 77-годишната му майка описа първите минути на стрелбата, като данните и съществено се различаваха от разказа, който е представила при досъдебното производство. Стефанка призна, че множеството жалби, с които синът и години наред е заливал институциите в Лясковец и Горна Оряховица, са писани от нея под негова диктовка.

Тази седмица стана ясно, че Петко Савов вече не притежава нищо, след като, без да напуска затвора, е прехвърлил нотариално цялото си имущество на пожарникар от Стара Загора. Фактът лъсна, след като великотърновската адвокатка на Емил Шарков – баща, предявил иск за 80 000 лв. за убийството на сина си, тръгнала да търси имотите на Стрелеца. Оказало се, че именно баба Стефанка още февруари завела нотариус при сина си в затвора в Ловеч, станала пълномощник на Петко и прехвърлила имотите на старозагорчанина. Проверка ще изяснява как е допуснат нотариус в затворническата килия и дали това е станало с разрешение от прокуратурата.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов