Предприемачите в ГЕРБ номинираха областно ръководство

Животът

17-05-2015, 12:53

Снимка:

пресцентър ПП ГЕРБ

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Националният лидер Валя Чилова: Целта ни е да работим в подкрепа на малките и средни предприятия

Редовно областно събрание на Предприемачи ГЕРБ се проведе във Велико Търново. Специално за срещата пристигна председателят на националната структура на ПГЕРБ Валя Чилова, заедно с организационния секретар Зафир Зарков. Форума уважиха още Николай Ашиков – член на Националния изпълнителен съвет на Предприемачи ГЕРБ и председател на Великотърновския oбщински съвет, народният представител Евгени Стоев, областният управител проф. Пенчо Пенчев.

Бизнесмени от цялата област присъстваха на събранието. Представени бяха сферите на леката промишленост, услугите, строителството, транспорта, земеделието, неправителствения сектор.

„Целта ни е да работим в подкрепа на малките и средни предприятия“, каза при откриване на събранието националният лидер Валя Чилова, която поздрави присъстващите за позитивната атмосфера на форума. Тя заяви, че предприемачите в ГЕРБ са отворени за диалог с всички компании, когато имат предложения и идеи, без значение дали членуват в организацията.

В полезни дискусии между делегатите и представителите на националното ръководство на ПГЕРБ премина срещата във Велико Търново. Пред бизнесмените от региона бяха презентирани възможностите, които предоставя Българският клъстер на износителите, както и възможностите за европейско финансиране. Валя Чилова запозна колегите си със стартиралата преди дни Оперативна програма „Конкурентноспособност“, по която в момента се набират проектни предложения в конкретни сектори. Информационни срещи, разясняващи възможностите за европейско финансиране поискаха предприемачите от региона, като конкретен интерес бе проявен към Програмата за развитие на селските райони. Присъстващите определиха форума като изключително ползотворен.

Делегатите на областното събрание излъчиха номинации за клубен председател на областната си структура, за организационен секретар, както и за членове на областното ръководство. Предстои ръководството на ПГЕРБ – Велико Търново да бъде утвърдено от Изпълнителната комисия на партията. То ще бъде връзката между местния бизнес и централното ръководство, от където заявиха воля за иницииране и на законодателни промени.

 
 


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов