Две мистериозни фирми източили половин милион ДДС

Крими

18-05-2015, 07:00

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Милиони обороти отчели измамниците без да имат работници

Завод за биодизел и търговец на горива с едва 10 лв. фирмен капитал, които развиват мащабна дейност по документи на центъра на Велико Търново, са източили над 500 000 лв с "игри" с ДДС, разкрива в своя публикация "Труд". Вместо упоменатите в регистрациите на кухите фирма халета и складове обаче на ул."Васил Левски" 9 в болярския град има само заключен офис. До входната врата на помещението срещу кметството са оставени множество призовки от данъчните власти.

Приходното ведомство и стопанска полиция издирват представителите на двете мистериозни дружества, които отчитат милиони обороти, независимо че нямат работници. Справка на Териториалната дирекция на НАП в старата столица сочи, че "Агростил корпорейшън" е издирвана за дължими над 122 000 лв., заради усвоен данъчен кредит. На същия адрес е регистрирана и "Стил ойл", която пък е с борч от 405 000 лв.

Преди 2 г. пък странна фирма захванала да издава фактури за доставка на горива и фиктивни сделки със селскостопанска продукция. Дружеството е управлявано от лицето Иче Петров, а компанията изготвя и представя на данъчните финансови документи за над 6 млн. лв. Междувременно чрез дружеството са източени над 500 000 лв. ДДС.

Според регистрите "Агростил корпорейшън" притежава завод за биодизел и развива крупна земеделска дейност. Отново всичко се оказва само на книга.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов