Цветан Цветанов и представители на ГЕРБ подкрепиха ученически поход по стъпките на Ботев

Мисия

19-05-2015, 20:39

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Участието на великотърновски ученици в Националния туристически поход „По пътя на Ботевата чета”  подкрепи председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. По негова инициатива бе оказана финансова помощ на организаторите, за да заведат на 7-дневната проява 51 възпитаници на 8 търновски училища. Цветан Цветанов и депутатите от ГЕРБ Евгени Стоев и Клавдия Ганчева, заедно с кмета на старата столица Даниел Панов и председателя на Общинския съвет Николай Ашиков предоставиха лични средства на ръководството на Туристически клуб „Незабравка“ към Общинския комитет „Васил Левски“. Сумите ще бъдат използвани за превоза на участниците, както и за транспортирането на многото туристически пособия и багаж по времето на целия поход, обясни Дияна Паришева от Клуб „Незабравка“. Тя и колегите й потърсиха подкрепа от Цветанов по време на една от приемните, които той организира в региона.

С тази подкрепа, деца от Велико Търново отново ще могат да преминат по 120-километровата алея на безсмъртието от Козлодуйския бряг до връх Околчица.

Походът „По пътя на Ботевата чета“ се провежда ежегодно от 27 май до 2 юни. Той има изключително важно значение за патриотичното възпитание на младите хора, а у нас няма друго подобно събитие, категорични са организаторите.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов