Студенти от ВТУ спечелиха две награди от PR приз 2015

Животът

21-05-2015, 14:10

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Отличията са за кампаниите „Да възстановим изгорялата библиотека“ и „Радио маратон по ВТУ радио“

Студенти от специалност Връзки с обществеността на ВТУ спечелиха второ и трето място в студентската категория на престижния национален конкурс PR приз 2015. Отличията са за две  кампании – „Да възстановим изгорялата библиотека“ и „Радио маратон по ВТУ радио“, които се състезаваха с проекти на студенти от столични университети.

Наградите бяха връчени снощи на тържествена церемония в столицата. От името на великотърновските студенти наградите получиха второкурсниците Виктория Добринова и Владимир Дилов, които са и част от екипите, реализирали двата проекта. Грамотите връчи лично председателят на БДВО и председател на журито Асен Асенов.

Кампанията „Да възстановим изгорялата библиотека“ стартира точно преди една година – на 21 май, като нейна основна цел беше набирането на дарения от книги за изгорялата библиотека на Стопански факултет на ВТУ. При връчването на отличията вчера председателят на БДВО Асен Асенов обеща Конфедерацията за връзки с обществеността да закупи книги, на стойност 400 лв., и така да подкрепи благородните усилия на студентите. Конфедерацията обединява три организации БДВО, БААК и асоциация Имагинес, като се ръководи от техните председатели.

Студентският проект за радио маратон по ВТУ радио имаше за цел да популяризира университетската медия и да провокира по-интензивно студентско участие в нея.

Отличените проекти са реализирани като част от учебната практика на младите хора, под ръководството на гл.ас. д-р Фани Маздрашка, гл.ас.д-р Георги Игнатов и гл.ас.д-р Георги Василев.

Само преди броени дни, със съдействието на Студентски съвет, 20 бъдещи пиари от ВТУ пътуваха за столицата, където присъстваха както на официалното представяне на кандидатурите на своите колеги, така и на презентациите на известни професионалисти в PR сферата. 

Престижният конкурс PR приз се организира ежегодно от Българското дружество за връзки с обществеността и в него мерят сили и професионализъм най-големите PR агенции в България.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов