Разкриха извършителите на три телефонни измами

Крими

22-05-2015, 11:14

Снимка:

Общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Измамниците прибрали общо 4 400 лв.

Полицията във Велико Търново разкри извършителите на три телефонни измами. За броени часове криминалисти от полицейското управление във Велико Търново влязоха в дирите на 34-годишен мъж, извършил телефонна измама по схемата „пари за операция на близък”. Той поскал на 20 май от 64-годишна жена от Старата столица 22 000 лв. за операция на крака на сина й. Потърпевшата успяла да събере всичките си налични пари, които възлизали на 1 000 лв. и малко по-късно ги предала на непознат мъж пред жилището си. След проведени бързи и прецизни действия по разследването криминалистите стигнали до 34-годишния А. Л. от Велико Търново, известен на полицията и осъждан. Той е задържан за срок до 24 часа и е привлечен като обвиняем.

Други трима мъже, съпричастни към извършена телефонна измама по схемата «пострадал човек при пътен инцидент, допуснат от близък» установиха служители на полицейското управление в Полски Тръмбеш. Престъплението е извършено на 1 април 2012 г. спрямо жителка на с. Каранци. Извършителите поискали от жената 2 000 лв., за да спасят от арест внукът й, който уж блъснал човек и пострадалият бил с опасност за живота. Притеснената жена успяла да събере поисканата сума и по-късно я предала на непознат. Извършителите са 39-годишния Д. З., изтърпяващ наказание "лишаване от свобода" в затвора в гр. Белене; 41-годишния П. Г. и 40-годишния Г. П., известни на полицията и осъждани, всички от Ветово. След доклад на материалите в прокуратурата тримата са привлечени като обвиняеми.

Служители на полицейското управлеание в Павликени задържаха и втория извършител на телефонна измама, когото издирваха за престъпление срещу семейство от Плевен, което им предало 1 400 лв. на територията на павликенското село Бутово. Припомняме, че след проведени действия по разследването тогава павликенски полицаи заловиха един от извършителите, а вторият се укри. Вече е установен и с постановление на прокуратурата е задържан за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов