Михаела Градинарова получи Наградата „24 май”

Мисия

24-05-2015, 13:09

Снимка:

velikotarnovoutre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Даниел Панов : „24 май е символ на всичко значимо, което сме постигнали като народ!”

Михаела Градинарова, възпитаничка на ПМГ „Васил Друмев” във Велико Търново, е тазгодишният носител на Наградата „24 май” на Общината. Лента „Отличник”, грамота и парична награда и бяха връчени днес на церемония пред сградата на Община Велико Търново от кмета Даниел Панов. Михаела благодари на всички свои учители през годините и пожела на връстниците си попътен вятър в търсенето на реализация.

С решение на Великотърновския общински съвет днес старши учител Валентина Найденова от ОУ „Бачо Киро” и преподавателят по испански език в ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров” Снежина Стефанова станаха  носители на Награда „Св. Патриарх Евтимий Търновски” на Община Велико Търново в категорията „Учител на годината”.  Призът „Колектив на годината” беше връчен на педагогическите екипи на ЦДГ „Слънце” и Езиковата гимназия.
”24 май е символ на всичко светло и значимо, което сме постигнали като общност и народ. Благодаря на всички ученици за техните престижни и авторитетни регионални, национални и международни награди. Благодаря на техните родители, учители и директори, че ги подкрепят и им осигуряват най-добрите условия за развитие. 24 май е специален празник за нас, великотърновци, защото в старопрестолния град има уникален дух, чрез който училища и университети, творци и културни институции, църква и духовенство заедно правят от Велико Търново градът, който прави душата и сърцето на България!” – каза в празничното си слово днес кметът на общината Даниел Панов.

Десетки великотърновци и гости на града уважиха честването на Деня на славянската писменост и култура. Огромна част се хванаха на голямото хоро в центъра, което се изви в съпричастност с инициативата „Аз харесвам българските танци”. Празникът продължава тази вечер с дефиле по червения килим на абитуриенти, възпитаници на 9 училища от Велико Търново, а от 21 ч. е спектакълът „Царевград Търнов – звук и светлина” на хълма Царевец.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов