Помощ за тежко болен колега събраха студенти и преподаватели във ВТУ

Мисия

25-05-2015, 08:42

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Базарът „ПоДАРИ за 24-и май“ организираха приятелите на Денимир Велчев

Над 2 200 лв. през трите дни на благотворителната инициатива ПоДАРИ за 24-и майсъбраха приятели и колеги на Денимир Велчев, бивш възпитаник на ВТУ, страдащ от тежко заболяване. Благотворителният  базар в подкрепа на Денимир беше проведен в навечерието на 24-ти май в Ректората на висшето учебно заведение в старопрестолния град. Със събраните средства могат да се покрият 2 месеца текущи разходи, съпътстващи заболяването на младия мъж, но за лечението му са необходими 83 000 евро на месец.

Организатори на инициативата бяха магистратура „Литература и култура“ и специалност „Приложна лингвистика“. Около каузата се обединиха студенти и преподаватели от Филологически факултет, Факултет по изобразително изкуство, издателства, артисти, дизайнери, илюстратори. С дарение на книги и картина се включи и проф. д.п.н. Пламен Легкоступ.

В началото на 2009 година Денимир е диагностициран със злокачествено образувание в черния дроб с разсейки. Възможностите за лечение в България са изчерпани. Единствена възможност е лечение в чужбина, като офертата на една от клиниките в Германия, клиника Hallwang, е 83 000 евро за първия месец.

Всеки, който има желание, може да помогне и като дари по сметката на Денимир в ОББ:

IBAN: BG22UBBS80021007872930

BIC: UBBSBGSF

Титуляр: Денимир Николаев Велчев



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов