Студенти дариха препис на Паисиевата история на музея на ВТУ

Мисия

27-05-2015, 14:44

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В преписа са участвали близо 300 търновци

Абсолвенти от специалност „Връзки с обществеността” във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” подариха на музея на учебното заведение днес уникален колективен препис на „История славянобългарска”.

Изданието е единствено по рода си, тъй като е първият изцяло граждански препис на Паисиевата творба, осъществен на територията на град Велико Търново в рамките на един-единствен ден. В колективното дело са се включили над 277 великотърновци и гости на града, на различна възраст и с разнообразен социален статус. Преписаните страниците са комплектовани и подвързани с луксозни корици.

Инициативата, под надслов „Боляри, да продължим делото на Паисий!", е осъществена още на 22 май 2012 г., когато младите ПР-и са едва първи курс и за тях това е първото голямо събитие, което са организирали. Студентите споделиха, че няма по-подходящ момент от настоящия, когато завършват бакалавърското си образование, да направят този ценен подарък на университета. С жеста те ще засвидетелстват не само благодарността и признателността си към институцията, но и се надяват да оставят трайна следа в академичния живот и занапред да служат за пример на останалите студенти.

Уредникът на музея на ВТУ доц. Анка Игнатова благодари на младите хора за ценния подарък и им обеща той да заема важно място в експозицията.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов