Днес ВТУ се сдобива с Центъра за повишаване на квалификацията

Животът

28-05-2015, 06:00

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Специализациите ще са в сферата на медиите и бизнеса

Център за повишаване на квалификацията на студентите от Великотърновски университет “Св. св. Кирил и Методий” се открива днес от 15 часа в аулата на вуза. На официалното откриване ще присъстват  ректорът проф. д-р Христо Бонджолов и Иван Кръстев, управител на АИИ Дейта Процесинг.

Основната дейност на центъра е изготвяне на дългосрочна програма за повишаване на квалификацията на студентите, които да допълват бакалавърските и магистърски програми на ВТУ.

Специализациите ще бъдат в сферите медиен мониторинг и анализи  и бизнес интелиджънс. Центърът отваря врати, след като през април Великотърновският университет и една от най-бързо развиващите се компании на българския аутсорсинг пазар подписаха договор за създаването му.

Откриването на “Центъра за повишаване на квалификацията на студентите от Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий” е поредната стъпка в успешното партньорство между ВТУ и A Data Pro. От пет години във Велико Търново функционира "Център за практическо обучение и дейности за студенти на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий”, създаден съвместно от аутсорсинг компанията и университета.

Във връзка с откриването на новия "Център за повишаване на квалификацията на студенти от ВТУ" е организирана безплатна прожекция  от програмата на най-голямата мрежа за късометражно кино Future Shorts. Програмата включва 7 късометражни филма, с международни награди, както и филми, попаднали в селекциите на световните фестивали за 2014 г.

Future Shorts са английски филмов фестивал от нов тип. На всеки 3 месеца се прави селекция от късометражни филми, които се излъчват в над 90 страни (300 града). Филмите, които се селектират, показват един нов поглед към киното и живот, който в най-голяма степен се докосва и отразява възприемането на света от новите поколения.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов