Полицията приема сигнали за нарушители на пътя

Крими

29-05-2015, 13:12

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гражданите могат да изпращат снимки или видео на джигитите

По повод на големия обществен отзвук, зачестилите в страната тежки пътни инциденти, нетърпимостта към нарушителите на Закона за движение по пътищата и желанието на гражданите да съдействат на полицията за ограничаване на пътния травматизъм, в МВР е създадена организация за приемане на сигнали и своевременното им отработване.
В Областната дирекция на МВР – Велико Търново гражданите могат да подават сигнали, да изпращат снимков или видео материал за нарушения на Закона за движение по пътищата и да дават предложения на електронния адрес на областната дирекция – veliko-tarnovo@mvr.bg.
Приетите в работно време сигнали незабавно ще се докладват на ръководството и ще се предприемат необходимите действия по тяхното отработване. Сигналите, получени в извън работно време, ще се отработват в първия работен ден. За предприемане на незабавни действия сигнали ще се примат и на тел. 112.
При получаване или приемане на снимков или видео материал, касаещ нарушение на Закона за движение по пътищата, подателят задължително ще се призовава като свидетел в образуваното административно-наказателно производство.
От Областната дирекция във Велико Търново призовават гражданите да не бъдат пасивни свидетели на нечие арогантно поведение на пътя, а да проявяват гражданска отговорност и позиция и смело да сигнализират служителите на реда, за да може да бъде намален броя на пътните инциденти.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов