Пролетен културен концерт организират тази вечер в Големаните

Животът

29-05-2015, 14:36

Снимка:

dobrinovini.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

С пари по „Местни инициативи” в селото ще правят тротоари

Великотърновското село Големаните ще бъде домакин тази вечер на пролетен майски културен концерт, съобщи за Общинското радио кметският наместник Веселина Стойчева. Събитието започва от 19,00 часа в салона на читалището. В програмата ще участват звездата на българската естрада Христо Кидиков и групата за народни песни „Росен здравец” от Дебелец.
Стойчева съобщи още, че за шеста поредна година читалището в селото кандидатства с проект по общинската програма „Местни инициативи” . С отпуснатите средства тази година ще бъде подобрена инфраструктурата в кметското наместничество. По-конкретно настоящият проект е за рехабилитация на тротоарни пространства в съставното село Нацовци. За ремонт са предвидени 160 кв. м, финансирането е в рамките на 6 000 лева. Отделно от Общината са отпуснати средства в размер на 1 000 лева за ремонт на сградата на кметството.
Кметският наместник Веселина Стойчева информира и, че с помощта на доброволен труд на жителите е почистен местен водоизточник. Става дума за селската чешма в Нацовци, водата от която е с много добри показатели и истински вкусна, предпочитана въпреки водоснабдяването на населеното място. „Без оглед на възрастта си хората се включиха и това много ме зарадва, защото подобни инициативи ни сплотяват.”, коментира кметицата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов