„Мечо Пух“ пристига в Театър ВЕСЕЛ

Велико Търново Лайф

01-06-2015, 09:48

Снимка:

театър Весел

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Спектакълът е на хасковския куклен театър

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 6 юни от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, гостува спектакълът на Държавен куклен театър „Иван Димов“ от Хасково – „Мечо Пух“. Представлението на хасковските кукленици е популярно и търсено – едно от любимите представления на детската публика от южния град. Реализирано е с талантливата режисура на Янко Митев. Негова е драматизацията по едноименната творба на  Алън Милн. Сценографията е на Нина Данева, а музиката – на доц. Веселин Койчев. Ролите в спектакъла изпълняват Силвия Предова, Петър Влайков, Димитър Атанасов и Катя Бръмбарова.          
Вече няколко поколения са израснали с историята на философски настроеното „глупаво мече" Пух и неговите приятели от Голямата гора. Театърът е подготвил една вълнуваща среща на най-малките приятели на Мечо Пух. Вдъхновен от разказа за палавото мече, спектакълът ще въвлече зрителите в една история, изпълнена с присъщото очарование и остроумие на познатите епизоди за колоритните обитатели на Голямата гора. Незабравими са и най-популярните мисли на Мечо Пух: „Колкото повече, толкова повече!“, „Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед… и това са две гърненца с мед!“, „Ако ти живееш сто години, аз искам да живея сто години без един ден, така че никога да не живея без теб…“, „Понякога седя и си мисля… а понякога просто си седя!“, „Отдавна, много отдавна – онзи ден...“, „Какво се подарява на някой, който иска всичко, а няма нищо?“, „Когато някой казва, че няма никой, значи има някой...“, „Всяко нещо струва друго нещо…“ и още, и още…
Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов