Малчугани гасиха пожар в Горна Оряховица

Мисия

01-06-2015, 19:09

Снимка:

община горна оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Огнеборците направиха незабравим 1 юни за момичетата и момчетата

Незабравим празник организираха служителите на Районната служба  „Пожарна безопасност и защита на населението” – Горна Оряховица за децата от детските градини. Всяка година на 1 юни огнеборците организират специално тържество за най-малките жители на града.
И днес дворът на пожарната се изпълни с любопитни и нетърпеливи деца. Малчуганите бяха приветствани от началника на РСПБЗН гл. инспектор Георги Тодоров. Тържеството бе открито от малките мажоретки от ЦДГ „Бодра смяна”. Заедно с огнеборците, децата показаха как трябва да се действа по време на кризи.

Момчетата и момичетата се озоваха в ролята и на спасители, и на попаднали в произшествие. С помощта на огнеборците децата гасиха пожар, строиха брод и видяха как на практика се използва спешният номер 112. Него те трябваше да наберат, за да извикат помощ за „попаднали” в огнен капан приятелчета.
Към тържеството на горнооряховчетата се присъедини и кметът инж. Добромир Добрев. Той поздрави децата, пожела им весела ваканция и връчи наградите на отличените в конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата”. Надпреварата е мероприятие извън училищните дейности, свързано с обучението на учениците за действие и поведение при бедствия, пожари и извънредни ситуации.
На всички детски градини пък горнооряховските пожарникари подариха по чувал с плюшени играчки. Празникът при огнеборците завърши с почерпка с любими лакомство, които малчуганите излапаха нетърпеливо, защото предстоеше най-вълнуващата част от гостуването – почетната обиколка на Горна Оряховица с пожарните автомобили. След първоначалния шок при вида на светещата и виеща колона от пожарни, горнооряховчани приеха с усмивка кратката суматоха в центъра на града.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов