35-годишната ректорка на Свищовската академия събира подписка

Животът

04-06-2015, 18:54

Снимка:

община свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Във вуза ситуацията е абсурдна и безпрецедентна

Проф.Теодора Димитрова, която преди седмица бе избрана за ректор на Стопанската академия "Д.А.Ценов" в Свищов, събира подписка в своя подкрепа, пише в. „Труд”. 35-годишната преподавателка по "Финанси", която само за 10 години изкачи стълбицата от дипломант до ректор, смятала да изпрати списъците с имената и подписите на преподаватели, служители и студенти до всички висшестоящи държавни институции.

"Приближени на бившият ректор Величко Адамов и проф.Димитрова обикалят етажите на сградите и попълват подписката от човек на човек. Който дръзне да откаже да се подпише, го предупреждават: "Внимавай за последиците и бъдещето си", споделят възмутени служители пред в.”Труд”.

Докато висшето учебно заведение в крайдунавския град се тресе от скандали, досегашният ректор Величко Адамов успял да си оборудва нов кабинет и то на етажа до ректорския. За петък пък е насрочено заседание на Академичния съвет, на което ще се избират заместник ректори.

В същото време проф.Иван Върбанов, който бе назначен от Министъра на образованието вчера да изпълнява функциите на служебен ректор, се е добрал до една от канцелариите и се опитва да въдвори ред и да управлява. Той призова финансовите институции да не извършват операции, свързани с плащания на Академията, защото се притеснява за източване на средства. Изказаха се съмнения, че от вуза се изнасят и документи. Проф. Върбанов няма достъп и до административната система на Академията.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов