Кметът и ректорът обсъдиха бъдещото си сътрудничество

Мисия

05-06-2015, 16:55

Снимка:

община велико търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В понеделник проф. Бонджолов представя екипа си

Ректорът на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" проф. д-р Христо Бонджолов се срещна с кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов. Целта на срещата бе обсъждане на бъдещо съвместното сътрудничество между двете институции в различни области.

„Радвам се, че правим тази среща няколко дни след избирането ми за ректор. Велико Търново е прекрасен град, а Великотърновският университет е едно от най-значимите неща за него. Като ректор сътрудничеството в сферата на културата, образованието и науката с Община Велико Търново ще са приоритетни. Заедно Университет и Община можем повече и сме по-силни!” каза проф. Бонджолов в началото на срещата с г-н Панов.

От своя страна кметът на Община Велико Търново г-н Даниел Панов припомни доброто си сътрудничество с предишния ректор проф. д.п.н. Пламен Легкоступ, като пожела на проф. Бонджолов успешен мандат и изрази радостта си от намеренията за запазване на добрата практика за съвместна работа.

На срещата присъстваха доц. д-р Димитър Димитров, зам.-ректор по международната дейност на ВТУ, проф. Георги Камарашев, директор на „Цeнтъp зa paзвитиe нa Вeликoтъpнoвcкия yнивepcитeт” и Олег Божанов, главен секретар на университета.

В понеделник ректорът на ВТУ ще представи официално пред журналисти екипа, с когото ще ръководи вуза през следващите 5 години.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов