Медиатор в Свищов ще насърчава младежи да търсят работа

Велико Търново Лайф

06-06-2015, 12:00

Снимка:

wikipedia.bg

Автор:

velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Младежки медиатор ще помага на младежи да си намерят работа

Медиатори поемат съседските вражди

Ще помага за изготвяне на автобиография

 Младежки медиатор е назначен на работа в Община Свищов по националната програма „Активиране на неактивни лица“, информират от общината. Програмата е за неактивни в т.ч. обезкуражени лица на пазара на труда и младежи до 29 години, които са безработни, които не са регистрирани в Бюрата по труда и не желаят да учат или да работят.

Младежкият медиатор ще изпълнява функцията на посредник между тази група младежи и различните институции, които предоставят социални, здравни, образователни и други услуги. Неговата роля ще е свързана с подпомагане на младите хора за включване в заетост или обучение в съответствие с индивидуалните им потребности, като например помощ при изготвяне на автобиография, запознаване с различни техники за търсене на работа, избор на подходящо обучение. 

Проучване на Министерството на младежта и спорта показва, че 33% от анкетираните младежи, живеят трудно, 51% от тях не работят, 62% никога не са ползвали услугите на Дирекция „Бюро по труда” и едва 4% са започнали собствен бизнес. Младежите нямат мотивация за работа поради ниското заплащане и предпочитат да отидат да работят в чужбина. Направена статистика показва, че 67% от младите хора никога не са работили, а 69% са без квалификация.    



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов