Симеон Георгиев грабна „Купа Раховец”

Спорт

08-06-2015, 09:40

Снимка:

община горна оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

19 коли застанаха на старта в Горна Оряховица

Симеон Георгиев с „БМВ” Е30 е носител на Купата на кмета в четвъртото издание на рали „Купа Раховец”, което се проведе в Горна Оряховица. Представянето му бе оценено като най-атрактивно измежду всичките 19 участници, застанали на старта.

Състезанието премина в два етапа-скоростна отсечка и майсторско управление. След скоростното преминаване на трасето, зрителите имаха възможността да се насладят на зрелищно шофиране и професионалния дрифт на двама от участниците в ралито.

Автомобилите, които застанаха на старта бяха разделени в два класа – до и над 1, 8 куб. см. В по-ниския клас третото място зае Николай Янев с „Ауди” А3, а втори се класира Георги Великов с „Фиат Пунто”. Челното място на стълбичката на победителите зае Симеон Манев, който се представи със „Сеат Ибиза”. При по-мощните автомобили на третото място се класира Димитър Георгиев с „БМВ” 330. Втори се нареди Недко Буюклиев също с „БМВ” 325, а на първо място се класира Любомир Василев с „Опел Вектра”. Всички състезатели получиха грамоти за участие, а призьорите бяха отличени с купа, парична премия и награди от спонсорите.

Скоростната отсечка бе организирана в района на стадион „Локомотив”. По протежението й от близо 2 км. бяха развити скорости от порядъка на 102 км/ч. Полигонът за втората част от ралито бе разположен на пл. „Георги Измирлиев” и не се оказа голямо препятствие пред опитните шофьори. Те се справиха завидно бързо с изпитанията и доставиха истинско удоволствие на публиката, която не спря да подкрепа състезателите от начало до край на надпреварата.

Автомобилното рали „Купа Раховец” се провежда за четвърта поредна година. Негови организатори са Община Горна Оряховица и Клуб „Гранд Империал” с подкрепата на „Булгартабак” и фирми от местния бизнес. Наградите на победителите бяха връчени от кмета инж. Добромир Добрев, собственика на Клуб „Гранд Империал” Димитър Стоев и Димитър Стефанов от СККА „Етър Рейсинг”.

Следващото предизвикателство пред любителите на високите скорости и адреналина е на 20 и 21 юни, когато ще се проведе Планинско състезание „Раховец – Лясковец”, четвърти кръг от Националния шампионат. В състезанието ще участват само професионални пилоти, лицензирани към БФАС.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов