ВС „Таланти” с първа награда от конкурс в Стара Загора

Велико Търново Лайф

08-06-2015, 10:41

Снимка:

ВС Таланти

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Трио „Вая” към студиото за втори път печели призово място

В Драматичния театър в Стара Загора се проведе третото издание на Националния конкурс за вокални групи "Хармония" . В него участваха 35 групи и формации от цяла България с над 250 участници. По регламент участниците бяха разделени на две категории - дуети/ трио и вокални групи. В категория дуети/трио първа награда и плакет завоюва Трио "Вая" от Вокално студио "Таланти" за поп и джаз пеене при читалище "Искра", Велико Търново, с музикален педагог Венелина Пъневска. 
Конкурсното жури беше в състав:  доц. Алис Боварян - вокален педагог и преподавател в Националната музикална академия, Борис Чакъров - композитор, аранжор и музикален продуцент и Жанина Янкулова - вокален педагог и автор на детски песни. Успоредно с професионалното, заседава и младежко жури.
Михаела Кючукова, Василена Илиева и Мая Младенова са трите момичета, които със своите прекрасни изпълнения завоюваха освен призовото първо място и наградата на младежкото жури. Трио "Вая" е създадено само преди шест месеца, а вече за втори път е отличено с призово място от престижен  конкурс за вокални ансамбли. Трите момичета: Михаела,Василена и Мая, са и индивидуални изпълнители във Вокално студио "Таланти" и като солисти са носители на много награди от Международни конкурси за поп и джаз пеене.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов