Учениците, извървели стъпките на Ботев, изработиха тениска за Цветан Цветанов

Мисия

08-06-2015, 16:06

Снимка:

пресцентър ПП ГЕРБ

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Днес децата благодариха на спомоществователите си от ГЕРБ

Ученици от няколко великотърновски училища изненадващо посетиха днес офиса на ГЕРБ в старата столица. Младежите, които са на възраст над 18 години, са представители на великотърновската група, която премина по стъпките на Ботев, извървявайки 120-километровата алея на безсмъртието от Козлодуйския бряг до връх Околчица. В проявата се включиха хора от цялата страна. Участието на младите боляри стана възможно, благодарение на финансовата подкрепа, която те получиха по инициатива на председателя на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Лични средства за каузата дариха както Цветанов, така и кметът на Велико Търново Даниел Панов, председателят на Общинския съвет Николай Ашиков и депутатите Евгени Стоев и Клавдия Ганчева.

Именно Евгени Стоев, който в понеделник следобед провеждаше в офиса на ГЕРБ своя приемна, посрещна учениците. По-късно към групата се присъедини и Николай Ашиков. Пред двамата, участниците в похода изказаха благодарности за подкрепата, заради която е станало факт незабравимото 7-дневно преживяване по стъпките на Ботев.

Тениска, изработена специално като подарък за Цветан Цветанов донесоха децата. Същите виолетови фланелки са носили и великотърновските участници, по време на едноседмичния поход. Те донесоха и благодарствени писма за своите спомоществователи, а също картички, плакати и други скъпи спомени от събитието.

Пред домакините си учениците споделиха впечатления, като освен това се похвалиха с постиженията си по време на проявите, съпътстващи туристическия поход „По пътя на Ботевата чета“. Младите великотърновци са спечелили 2-ро място в дисциплината „Екология“, същата позиция са заели при спортно-туристическите игри и в турнира по стрелба, завоювали са и трето място при фолклорното надиграване между всички 35 участващи групи. Общо 756 човека от цялата страна са се включили в проявата тази година, разказаха учениците.

По време на дългите си преходи, те дори са успявали да се подготвят за класните и контролни работи, които ги очаквали в училище след завръщането им. Само български народни и патриотични песни са огласяли великотърновския лагер, разказаха още децата.

50 младежи от 8 великотърновски училища се посветиха на родолюбивия си порив и прекараха 7 дни, почитайки героизма на Ботев и неговите сподвижници.

Отчет за изхарченото направиха учениците и тяхната ръководителка пред дарителите си. Групата дори е успяла да спести средства, с които децата възнамеряват да се включат в Похода „Левски“, който започва на 15 юли. При възможност те ще участват и в Републиканското състезание по туристически умения и сръчности, провеждащ се край язовир „Копринка“.

От името на Цветан Цветанов и колегите си, представителите на ГЕРБ благодариха на младежите за тяхната активност, за неподправеното родолюбие и за отговорността към героизма на предците ни. Представителите на ГЕРБ ще останат ангажирани и съпричастни към проблемите на младите и към патриотичното възпитание на подрастващите, обещаха Евгени Стоев и Николай Ашиков.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)