Даниел Панов представи Велико Търново на среща на страните от Дунавския регион

Мисия

08-06-2015, 16:30

Снимка:

община велико търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Темата е : „Устойчив туризъм, чрез сътрудничество с европейски фондове и инвестиции”

По време на провела се днес дискусия, организирана от Министерство на туризма в Централен военен клуб в София, Кметът на Община Велико Търново представи Старата столица на авторитетен и престижен форум, посветен на сътрудничеството и партньорството на страните в Дунавски регион на тема „Устойчив туризъм чрез сътрудничество с европейски фондове и инвестиции”. Официални гости на събитието бяха

генералният секретар на Световната организация по туризъм Талеб Рифай; генералният директор на Главна дирекция  на Европейската комисия “Регионална и градска политика” Валтер Дефаа и генералният директор на ГД на ЕК “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ Даниел Кайеха.

По време на дискусията вицепремиерът Томислав Дончев представи темата : „Възможности за финансиране по стратегията на Европейския съюз за Дунавския регион, стимулиране на регионално развитие и растеж чрез туристически инвестиции”.

„Ролята на местната власт за подобряване на сътрудничеството и развитието на съвместни туристически продукти в Дунавския регион” беше представена от Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община.

В рамките на модула кметът на Община Велико Търново Даниел Панов представи успешни практики и реализирани съвместни проекти в областта на трансграничното сътрудничество между Старата столица и градовете Яш и Александрия в Румъния, район Зуглу на Будапеща Унгария в съвместно развитие на туристически маршрути, проекти и обекти.

Той говори и за успешните проекти за туристически атракции, Аудио-визуалният спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина”, 3D Mapping show на паметник Асеневци и Мултимедиен посетителски център „Втора българска държава”.

В края на срещата Министърът на туризма на Република България г-жа Николина Ангелкова, и г-н Талеб Рифай, Генерален секретар на Световната организация по туризъм официално подписаха Писмо за ангажимент за създаване на международна мрежа от туристически обсерватории.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов