Най-добрите пилоти и автомобили стартират в „Раховец – Лясковец 2015”

Спорт

12-06-2015, 10:10

Снимка:

община горна оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Планинското състезание ще се проведе в три манша

Най-добрите пилоти и автомобили ще застанат на старта на Планинското състезание „Раховец - Лясковец 2015”, което ще се проведе на 20 и 21 юни (събота и неделя). Надпреварата е кръг от планинския шампионат по автомобилизъм. Организатори на Планинското състезание са БФАС, Общините Горна Оряховица и Лясковец и СККА „Етър Рейсинг”.

На 20 юни (събота) пред Община Горна Оряховица ще се проведе административно-технически преглед на участниците и техните автомобилите. Той ще започне в 09.00 ч. Заради провеждането му е създадена и временна организация на движението в центъра на Горна Оряховица. От 08:30 часа до 12.30 часа, за движение ще бъдат затворени следните улици: ул. „Цар Освободител” от кръстовището с ул. „Св. Княз Борис І” до кръстовището с ул. „Георги Измирлиев”; ул. „Иван Вазов” от кръстовището с ул. „Янко Боянов” до кръстовището с ул.”Св. Княз Борис І”; ул. ”Св. Княз Борис І” в частта й между улиците „Янко Боянов”/”Елена Грънчарова” и ул.”Цар Освободител”.

След провеждане на административно-техническия преглед, в 12.00 ч. предстои официалното откриване на състезанието. След това участниците ще бъдат изведени до състезателното трасе в Лясковец. Автомобилите ще се състезават по пътя от стадиона към манастир „Св. св. Петър и Павел”. Дължината на трасето е 3 350 м. Трасето, по което ще се състезават автомобилите е едно от най-атрактивните и най-безопасните в България.

През първия ден ще се проведат тренировки в три манша. Същинската надпревара ще бъде на 21 юни /неделя/. Стартът на състезанието ще бъде даден в 11.00 ч. Надпреварата ще премине в три манша. Награждаването на победителите ще се състои в района на стартовата линия.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов