Стартира разяснителна кампания за телефонните измами

Адвокат ще разяснява как се случват битовите нападения

Разяснителна кампания на тема "Битовата престъпност и телефонни измами" стартира в община Велико Търново местната структура на партия "Български демократичен център".

Инициативата ще започне на 15 юни – Световен ден срещу насилието над възрастни хора. Той се отбелязва от 2006 г. по инициатива на организацията Международна мрежа за предотвратяване на насилието над възрастните хора с подкрепата на Световната здравна организация.
На 15 юни в Дневния център за стари хора във Велико Търново от 10,30 ч. ще се проведе тематична среща с гост лектор адв. Димитър Димитров. Разяснителната кампания е насочена към потенциално застрашени социални групи: пенсионери и жители на малки населени места. Чрез тези срещи се цели по-широк кръг от населението да бъде информирано как се случват нападенията, за да бъде по-бдително, посочват от БДЦ.

Организаторите ще акцентират върху кражбите, битовата престъпност, телефонните и други измами. Инициативата ще продължи в още пет населени места на общината по график до края на юли.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)