Станислав Благов с международен приз „Човек на ХХІ век”

Животът

14-06-2015, 06:00

Снимка:

община свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Наградата се връчва по програма „Произведено в България”

Кметът на Свищов Станислав Благов беше удостоен с международната награда „Човек на ХХІ век”. Призът е в категория „Държавно управление” и се връчва на кмет за най-добри показатели на дейността му в район, населено място или община.
Призът „Човек на XXI век” е оценка за целогодишната работа на екипа на общината, постиженията и усилията за адаптация към европейски стандарти, дейности които извеждат Свищов към европейския и евроатлантически път на развитие.
Сред чуждестранните носители на наградата са Виктор Шрейдер – кмет на Омск, Владимир Печенъй – кмет на Магадан, както и губернатора на Калифорния – Арнолд Шварценегер.
Церемонията по връчване на статуетката е организирана по Програма  „Произведено в България” с автор Адриана Цанева, Олга Ускова – директор на програма „Произведено в България”, арх. Калин Панайотов – член на програмата и председател на българската федерация по Петанк.
Отличените в програма „Произведено в България” получават скулптура „Плодородие” с автор Румен Желев.
Община Свищов работи по нови европейски проекти във връзка с изграждането на мост край град Свищов, задълбочаване на процесите за развитие в пристанищния комплекс, построяване на крайречен път, като всички тези дейности ще дадат тласък за развитието на града. Община Свищов е една от много малкото в страната общини, която с решение на Общински съвет намали такса смет за гражданите и бизнеса за тази година, строи пречиствателни станции и нови пътища. Това са част от постиженията на екипа на кметството.
Програма „Произведено в България” предлага нови възможности на жителите на град Свищов, като покани община Свищов да участва в изложба „България говори”, която ще се проведе в Букурещ на 07.07.2015 г. в изложбена зала на Търговско промишлената палата на Румъния.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов