Свищов бе домакин на Държавното по тенис на маса

Спорт

18-06-2015, 15:08

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Надпреварата събра над 120 деца от 12-те най-добри отбори от цяла България

Държавното отборно и индивидуално първенство по тенис на маса за деца до 12 г. се проведе в Свищов, а домакини бяха СК „Свилоза“ и спортна зала „Свищов“, която събра около 120 деца от цяла България. СК „Свилоза“ участва в отборната надпревара с отбор момчета - Християн Братов, Светлозар Димитров, Пресиан Вачев и отбор момичета - Звезделина Кънчева, Румяна Кънева, Цвета Дакова и Габриела Варамезова. 
В отборната надпревара участват 12-те най-добри отбори при момчетата и момичетата в страната. След оспорвани срещи отборът на момчетата от Свищов направи победа и загуба в групата и с по-лош коефициент остана на трето място в групата - за местата от 9-то до 12-то в крайното класиране. Там нашите деца спечелиха срещу отборите от „Искър-97“, гр. Роман и „Аста“, гр. Димитровград и се класираха  9-ти в България.
Момичетата на СК „Свилоза“  направиха две победи в груповата фаза - срещу „Асарел-Медет“, гр. Панагюрище и „Локомотив-50“, гр. Горна Оряховица и се класира за четвъртфиналите. Там успяха да победят отбора на „Искър-97“, гр. Роман и се класираха до полуфиналите, където срещнаха отбора на „Стоянстрой“, гр. Пловдив. След победа с 4:2 нашите момичета достигнаха до финал за 1-2 място. Там срещнаха отбора на СК „Стоян Николов“, гр. Златица, от който загубиха с 4:1.   
В индивидуалната надпревара Звезделина, Румяна и Християн достигнаха четвъртфиналите, но не можаха да преодолеят по- опитните от тях противници. Класирането в първата осмица все пак е сериозен успех за тях.
В игрите по двойки момчетата ни Християн Братов и Христо Радолов от „Академик-2001“, гр. Свищов, след много оспорвани срещи и прекрасна игра, достигнаха до бронзовите медали. Звезделина Кънчева и Мария Сиракова (СК „Металик“, гр. Перник) също спечелиха при двойки момичета бронзовите медали. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)