Над 7 млн.лв. ще струва укрепването на свлачището край Сухиндол

Мисия

19-06-2015, 06:00

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Областният управител проф. Пенчо Пенчев и главен комисар Николай Николов посетиха мястото

Областният управител проф. д. ик.н Пенчо Пенчев и главен комисар Николай Николов - директор на Национална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и инж. Красимир Кръстев, началник на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" -Велико Търново посетиха на място свлачището край град Сухиндол. Те разговаряха с представители на проектантите и служители на община Сухиндол, които вече работят по предварителен проект за укрепване на свлачището и предотвратяване на неговото разрастване. 
50-метровото свлачище между Сухиндол и Севлиево се активизира през месец април тази година. Повече от 193 000  куб.м скали и пръст може да се изсипят на пътното платно, което граничи с коритото на река Росица, обясни кметът на Сухиндол Пламен Чернев.
Специалисти, хидроинженери от Геозащита Плевен три пъти са правили снимки на склона и свлачището и са сондирали за да стигнат до здрава основа. Първоначалните изводи са, че ще се наложи изкопаването на 193 000 куб. м. земна маса, за да се стигне до стабилна основа. Освен това ще се наложи и допълнително укрепване на склона и бреговете на реката, както и частично изместване на пътя.
По предварителни изчисления на проектантите укрепването и изграждането на подпорни стени и подходи ще струва над 7 млн



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)