Рали-крос "Ловеч“ събира заявки за участие

Рали-кросът ще се проведе на 27 и 28 юни

 За 26-и пореден път се провежда автомобилното състезание по рали-крос „Ловеч“. Началото е поставено от ентусиатите Минчо Казанджиев, Димитър Василев, Иля Селектар и „Балмо“ - Ловеч. На път е да се сбъдне и мечтата на създателите на рали-кроса в България състезанието на най-доброто трасе в България да стане открито европейско. Вече има две подадени заявки от румънските пилоти Юнита Михай и Петре Костаче.

За всичките тези години надпреварата придобива голяма популярност, радва се на голям интерес, атрактивно е, протича на затворен маршрут и дава възможност пилотите да покажат умения, да реагират бързо и адекватно на сложни ситуации.

На трасето край с. Баховица са се състезавали такива изявени пилоти като Митко Илиев, Стоян Апостолов, Илия Чубриков, Стоян Колев, Павел Жеков и ловешките шампиони Цецко Цачев и Ивелин Йончев, който е директор на тазгодишното издание на рали-крос „Ловеч 2015”

Трасето е разположено до футболния стадион край с. Баховица, то е с дължина 1052 метра. За първи път тази година то е с промененна посока, въведен е нов елемент - жокер обиколка, по който принцип се кара в европейския и световен рали шампионат. Тези изменения са предложени от директора на състезанието.

Рали-кросът ще се проведе в събота и неделя, 27 и 28 юни. Брифингът за медиите е обявен за 14.15 ч. в събота, свободната тренировка започва в 14.30 ч., а официалната в 15.45 ч. Началото на първия квалификационен тур е в 17 ч. Вторият и третият тур са предвидени за неделя в 9 ч., половин час по-рано е тържественото откриване. Стартът на финалните серии е в 12.30 ч. Официалните резултати и класирането ще бъдат обявени в 14 ч. в неделя, тогава е и награждаването.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)