РИОСВ – Велико Търново проверява чистотата на общинските пътища

Животът

23-06-2015, 11:41

Снимка:

Общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Не са констатирани нерегламентирани сметища

Експерти на РИОСВ – Велико Търново провериха чистотата на пътищата в общините Велико Търново, Сухиндол, Павликени, Горна Оряховица, Габрово, Трявна, Златарица, Полски Тръмбеш, Свищов и Дряново. Не са констатирани замърсявания и нерегламентирани сметища в проверените участъци.

Проверките са за изпълнение на предписанието на инспекцията за почистване на общинските пътища, пътното платно, съоръженията, обслужващите зони и крайпътните обслужващи комплекси. Експертите проверяват и за наличие на съдове за събиране на отпадъци и транспортирането им до съоръжения за третиране.

В изпълнение на предписанието, общинските администрации са почистили две нерегламентирани сметища на пътищата за селата Тодоровци и  Богданчовци в община Габрово, пътните отсечки: Горна Оряховица – Първомайци, Долна Оряховица – Писарево, Царева ливада – Донино – Долни Върпища, Морава – Деляновци – Овча могила, Овча могила – Драгомирово и 12 пътни участъка в община Велико Търново.

Общините Габрово, Дряново, Трявна, Павликени, Сухиндол и Велико Търново са поставили контейнери за битови отпадъци на места край пътищата, където е възможно образуването на сметища. Контейнерите се обслужват от сметопочистващите фирми. 

Съвместно със служители на Областните пътни управления на Велико Търново и Габрово са проверени участъци от републиканската мрежа. Предстоят проверки в общините Елена, Стражица, Лясковец и Севлиево.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов