Закриват се 11 паралелки след първия етап на класиране на седмокласниците

Животът

26-06-2015, 07:00

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Най-висок бал имат възпитаниците на Езикова и Математическа гимназии

11 паралелки се закриват след първия етап на класиране на учениците с прием след VІІ клас, съобщи за Общинско радио Велико Търново началникът на Регионалния инспекторат по образование инж. Розалия Личева. Това са половин паралелките по компютърна техника и технологии и електрообзавеждане на транспортна техника в ПГ по електроника „Ал. С. Попов” във Велико Търново. Двете паралелки в профил Хуманитарен на ХГ „Св. св. Кирил и Методий”. В горнооряховските професионални гимназии отпадат общо осем паралелки. Без кандидати за обучение са специалностите „Топлотехника – топлинна, климатична, вентилационна и хладилна” и „Електрообзавеждане на подемна и асансьорна техника” на ПТГ „Васил Левски”, „Възобновяеми енергийни източници” в Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Ломоносов”, „Банково дело” в Професионалната гимназия по лека промишленост и икономика „Атанас Буров”, „Локомотиви и вагони” и „Търговска експлоатация на железопътния транспорт в ПГ „Никола Й. Вапцаров”, „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения” и „Експлоатация и поддържане на хладилна и климатична техника” на ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров”, чуждоезиковата паралелка на СОУ „Георги Измирлиев” и паралелката с профил Технологичен на СОУ „Вичо Грънчаров”.   Прием не е осъществен и в специалностите полиграфия и селски туризъм на ПГ по аграрни технологии „Цанко Церковски” в Павликени.
1001 ученици са участвали в първия етап на прием след завършен VІІ клас. Класирани са 955. 46 не са успели да влязат в списъците поради нисък успех или, защото са посочили по едно-две желания в заявлението, каза инж. Личева.
Очаквано най-висок бал е постигнат в ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров” и ПМГ „Васил Друмев”. В професионалните училища с най-висок бал са приетите в ПГСАГ „Ангел Попов” и ПГТ „Д-р Васил Берон”.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов