Новият началник на НВУ встъпи в длъжност

Животът

26-06-2015, 20:09

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На церемонията присъства заместник-министър, областният управител и кметът

Новият началник на Националния военен университет „Васил Левски” официално встъпи в длъжност днес, съобщи Дарик радио. Полковник Пламен Богданов наследи поста от бригаден генерал Тодор Дочев, който бе повишен в звание генерал- майор.
Сдаването и приемането на длъжността е определено с указ на президента Росен Плевнелиев. На ритуала в Дома на културата във висшето училище присъства и заместник- министърът на отбраната Орхан Исмаилов. "Днес е важен ден за всички в НВУ „Васил Левски”. Смяната на началника на университета е значим ритуал, олицетворение на приемствеността", заяви той. Заместник - министърът посочи, че се чувства горд да участва в церемонията. Той изказа благодарност към досегашния началник на НВУ Тодор Дочев, който по думите му е стабилизирал финансово военното училище. "Назначението му във Военната академия е естествено продължение на кариерата му, която е свързана с висшето офицерско образование”, добави Орхан Исмаилов, а след това представи новия началник.
„За мен прекрачването на прага на университета е като влизане в храм, защото знам че нашият народ обича училището и образованието, без което няма развитие", каза в словото си Пламен Богданов.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов също уважи церемонията. Градоначалникът благодари на генерал-майор Тодор Дочев за съвместната им работа и най-вече за помощта, която военният университет оказа при наводненията на 19-ти юни 2014-та. "Поради това във Велико Търново нямахме жертви", заяви Даниел Панов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов