Учителка сигнализира прокуратурата за безпризорни малчугани

Животът

30-06-2015, 07:00

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тримата скитали по цял ден и крадяли от съселяни

Учителка от ОУ "Св.Климент Охридски" в стражишкото село Виноград е сезирала Районната прокуратура в Горна Оряховица за три безпризорни деца, пише в. „Труд”. Педагожката изпратила писмен сигнал до държавното обвинение, в който обяснява, че малолетните момчета са без родителски контрол и не ходят на училище. Селото било пропищяло от тях, защото по цял ден се скитат по улиците и крадат.

Милица Григорова алармирала органите на реда, че малчуганите тършуват из домове и складове. Наскоро задигнали над 70 кг билки от хранилище и дори успели да ги изтъргуват. "С парите децата си купуват цигари и алкохол", предупреждава учителката.
В сигнала си тя добавя, че единият от малчуганите живее с майка си, която не е в състояние да упражни контрол. Родителите на другите две деца пък са на гурбет. Заради това според Григорова, невръстните хлапета трябва да бъдат настанени в социално заведение. Педагожката предупреждава, че ако местните власти не вземат мерки, ще уведоми за случая главния прокурор Сотир Цацаров.

Районната прокуратура в Горна Оряховица е разпоредила незабавна проверка по случая. "Ще бъдат разпитани жителите на Виноград. Ще се търси и съдействие от Агенцията за закрила на детето", увериха пред в. „Труд” от прокуратурата.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов