Дискутират връзката майка-бебе преди и след раждането

Мисия

02-07-2015, 07:00

Снимка:

moetobebe.bg

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инициативата е на община Велико Търново и училище „Бяло лято за нашето бъдеще”

Училище за родители към Акушеро-гинекологичното отделение "Бяло лято за нашето бъдеще" и Общностният център към община Велико Търново организират среща на тема „Връзката майка-бебе преди и след раждането”. Проявата ще се състои на 6 юли от 13:30 часа в Стара Болница, в учебната зала на Отделението. Специалисти и родители – бъдещи и настоящи, ще търсят заедно отговор на въпросите, които вълнуват всяка бъдеща майка преди срещата с нейното бебе: за привързаността, общуването, очакването и много личните индивидуални преживявания на жената и нейното дете по време на бременността и в първите дни след раждането. Водещи от екипа на Общностен център-Велико Търново ще бъдат Десислава Енчева и Кристина Иванова.
Десислава Енчева е психолог с 10-годишен стаж, работи в сферата на социалните услуги и образованието. Вярва безрезервно в позитивния подход към детето и неговото възпитание. Майка е на две прекрасни малки госпожици - на 8 и на 4 години. Кристина Иванова е с 10-годишен стаж в работата с деца в риск и техните семейства като социален работник и психолог. Особен интерес има към темата за развитието на детето в първите години от живота му и значението на привързаността. Майка на едно 4-годишно слънчево момиченце.

Срещите в Отделението са безплатни, а бъдещите майки имат възможността да разгледат условията, при които да родят своите рожби.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов