14 награди от 5 конкурса за възпитаниците на Арт Център Бест Сингърс и СОУ“Ем Станев“

Велико Търново Лайф

02-07-2015, 10:19

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

4-годишната Деница Кръстева с награда за най-млад участник

За един месец  гласовитите възпитаници на вокалния педагог Петя Кръстева  обучаващи се във Арт-Център „Бест Сингърс” и класа по поп и джаз пеене в музикалния профил на СОУ „Емилиян Станев“ , спечелиха  внушително количество призови места от 2 национални и 3 международни  конкурса за млади изпълнители -един от които в Италия. Големите успехи на даровитите болярчета са плод на усилена подготовка и множество пътувания.

Абитуриентът Светлозар Христов спечели 2 -ро място на Националния конкурс „Една българска роза“ в Казанлък. На Националния конкурс „Морско конче”, проведен във Варна с председател на журито – композиторът Хайгашот Агасян, Кристияна Кирилова спечели призовото 3-то място.

Отново двамата възпитаници на СОУ“Емилиян Станев“ се явиха паралелно на Международния Фестивал „Свят, изкуство и море“ в Златни пясъци с 250  участника в различни категории. Международното жури единодушно присъди златото и първите места на Кристияна във 2 група и на Светлозар в 5 група. Най-големия успех за Кристияна идва при първото и явяване на Международния Конкурс “EUROKIDS” , проведен в гр.Майори -Италия.  Кристияна Кирилова завоюва в категория „Джаз песен“  трето място с  песента „Кабаре“и печели сърцата на италианската публика с изпълнението на хита на Лаура Паузини „E ritorno da te”, за което получава лични поздрави от специалния гост на Гала Концерта - победителката в „Гласът на Италия“ Федерика Маринари. Криси получава и покана за участие в Международен конкурс в Молдова.

Последния голям успех на малките певци от Арт- Център „Бест Сингърс“  са  9-те награди от провелия се от 23 до 28-ми юни Международен фестивал на изкуствата „ТРИКСИ“ в Албена. Шест дни деца от България, Румъния,Португалия, САЩ,Ливан, Украина , Русия  се състезаваха в разделите: класика, фолклор, поп и рок музика. Великотърновчетата в първа възрастова група спечелиха 6 награди и медали за дебютантите Божидара Якимова – 5 г., Кристиян Менев – 6 г., Деница Кръстева – 4 г., която получи и награда за най-малък участник.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)