36-годишен икономист е най-големият дарител на библиотеката на читалище "Надежда"

Мисия

03-07-2015, 08:00

Снимка:

edna.bg

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

С дарените 2 000 книги закупиха близо 200 книги

36 -годишният икономист Борислав Стефанов е най-големият дарител на библиотеката на читалище „Надежда” във Велико Търново, съобщи Общинско радио на честота 98 мегахерца. Скоро той бе в старата столица и получи грамота за жеста си. С дарената сума от над 2 000 лева екипът на читалището закупи близо 200 книги. Сред тях са най-новите заглавия от последните 2-3 години. Те са съобразени и с предпочитанията на читатели на културната институция, станали ясни след допитване.
Борислав Стефанов е роден във Велико Търново. Завършил е основното си образование в училище „Бачо Киро” в старата столица. След това е учил в Троян и в чужбина. Завършил е Американският колеж в София и Американския университет в Благоевград. Специализирал е в Лондон и Бостън. Живял и работил в Дубай и Русия. Икономист по професия. Сега живее в София и работи за инвестиционен фонд. Бил е директор на Българската агенция за инвестиции.
Дарява средства, събрани чрез приятели от 5 години за различни каузи. Миналата година Борислав Стефанов решава да дари голяма сума за библиотеката на читалище „Надежда” във Велико Търново, като посочва две причини за решението си. Първо, защото той самият е бил неин читател като дете и второ – липсата на достатъчно средства за закупуване на нови книги.
Тази година мъжът ще осигури средства за стипендия на учащ се в Американския университет в Благоевград.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов