30 деца на бежанци лагеруват на Ксилифор

Животът

03-07-2015, 08:00

Снимка:

БЧК

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Хлапетата учат за българската културата и традиции чрез спорт и забавления

За трета поредна година Българският младежки Червен кръст организира летен детски лагер, в който ще участват 30 деца бежанци на възраст от 6 до 12 години. Групата вече пристигна в местността Ксилифор, в близост до старата българска столица Велико Търново, и ще прекара сред красивата природа две седмици, съобщиха от БМЧК.
„България от край до край” е името на лагера, което подсказва и неговата основна цел – да запознае децата с националната ни култура и традиции. С цел подпомагане на социалната интеграция на участниците, в програмата са включени разнообразни спортни прояви, игри и забавления, пресъздаване на типични български ритуали, съпроводени с традиционни ястия. Предвидени са занимания по български език, които ще се провеждат в две групи – за начинаещи и за напреднали.
Вечерните веселби ще бъдат свързани с теми от деня, планирано е и време за басейн, за посещения на исторически забележителности и туристически обекти в района. В края на лагера малчуганите ще засадят дърво, което да запази спомена за лятното им приключение.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов