Kamenitza Фен Купа стартира в Горна Оряховица

Футболни ветерани надвиха отбора на общинарите в демо мач

Деветият регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2015 стартира с много емоции на стадион „Локомотив“ в Горна Оряховица, предаде Дарик. Атмосферата бе подсилена и от присъствието на двамата патрони на турнира Трифон Иванов и Бончо Генчев, които зарадваха феновете с мъдри съвети, снимки и автографи.

Кметът на града инж. Добромир Добрев също приветства турнира с добре дошъл: „Много се радвам, че Фен Купа отново прие поканата ни да гостува в нашия град. Призовавам участниците да покажат най-доброто, на което са способни и да играят от сърце“, заяви инж. Добрев. Градоначалникът продължи с футболните съвети и след края на откриващата церемония, но този път те бяха отправени лично към тима на Община Горна Оряховица, който се изяви в демонстративен мач. Негов опонент бе сборен тим на местни ветерани, сред които се отличаваха имената на Петко Ганчев, Левент Гавазов, Димитър Печикамъков, Петьо Ламбов и др. Срещата протече много равностойно и краят на редовното време дойде при резултат 1:1. Наложи се спорът да бъде решен с изстрели от бялата точка. Ветераните бяха по хлъднокръвни и концентрирани и в крайна сметка спечелиха с 3:2.

Веднага след кратката демонстрация нетърпеливите участници се впуснаха по терените и мачовете от груповата фаза стартираха паралелно на 4 игрища. Тимовете, в съответствие с регламента, са общо 32, разпределни в 8 групи по 4 отбора. 16 са от област Плевен, а останалите 16 са от Велико Търновския регион, като всеки от тях е извоювал мястото си на елиминационен принцип по време на предварителните квалификации. Най-зрелищното дерби от предварителния кръг в Плевен бе между тимовете „Бабанки“ и „Единбург“ и завърши с 6:1 за бабанките. Във Велико Търново с най-много емоции бе придружен мача между „У сакя, братчед“ и „Червен трактор“, който завърши с 10:0 за първите. Плевенските „Бабанки“ вече изиграха и първия си мач от груповата фаза, който им донесе победа с 4:2 срещу техните съграждани „Дъст 2“.

Най-интересните моменти на стадион „Локомотив“ в Горна Оряховица тепърва предстоят. Регионалните полуфинали ще предложат на посетителите общо 64 динамични дербита, като след всеки следващ мач конкуренцията ще става все по-оспорвана. Името на новия Регионален шампион за Централна Северна България ще стане ясно утре, веднага след финалния мач, който стартира в 13:00 часа.

 





Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов