Ловеч търси кой да изчисти коритото на Осъм за 1.4 милиона

Животът

05-07-2015, 16:04

Снимка:

clusterlovech

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Община Ловеч обяви обществена поръчка за около 1,4 милиона лева за почистване на коритото на река Осъм на територията на града, съобщи кметът Минчо Казанджиев, цитиран от БТА.
По думите му 120 хиляди лева са осигурени от бюджета на общината, а за останалите средства ще се разчита на помощ от държавата. "Започваме с наши средства и ще искаме от държавата да ни помогне, защото независимо, че е наш ангажимент почистването на реките в урбанизираната територия на населените места, реката е публична държавна собственост", посочи кметът.
Според него веднага след избора на изпълнител и евентуалното обжалване, ще започне почистването на коритото на Осъм. Това се очаква да стане следващия месец. 
Казанджиев заяви още, че в случай, че държавата не осигури необходимите средства, всяка година ще се заделят от бюджета на общината.
По думите на кмета в момента в общината няма проблеми с мостовете, въпреки честото покачване на речните нива от поройните дъждове. Някои от тях все пак се нуждаят от ремонти. Подготвени са проекти за няколко моста и със следващия бюджет ще бъдат заложени най-спешните ремонти. Приоритетни ще са съоръженията над река Осъм, но и някои мостове в селата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов