Грандиозен скандал в БСП – лидер хвърли оставка, издигнаха за кмет човек на ДПС

Животът

07-07-2015, 12:24

Снимка:

Архив

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Илиян Маринов: „Това е симптом за болестни процеси в левицата“

Лидерът на БСП в Стражица и председател на тамошния Общински съвет Илиян Маринов е подал оставка, след инфарктна конференция на местните социалисти снощи, по време на която за кандидат кмет бил издигнат Румен Павлов, по прякор Пантерата. Пантерата е известен като човек на ДПС, макар неотдавна да се разграничи от доскорошните си съпартийци.

Пред Velikotarnovoutre Илиян Маринов, за който през декември официално бе съобщено, че ще е кандидатът на левите, не скри гнева си и заяви, че е подал оставка като партиен шеф. По думите му той е бил бламиран от събранието, заради заговор, спретнат от неговия предшественик на лидерската позиция – Катя Петрова. Пред наш човек Маринов дори намекна, че в основата на всичко стоят крупни парични суми.

На конференцията на БСП – Стражица снощи кандидатурата на Маринов получила едва 27 гласа от присъствалите 61 души. Мнозинството е подкрепило номинацията на Пантерата с 34 гласа. След като Маринов демонстративното напуснал събранието, 11 човека, предложени за местната червена листа, са си дали отвод и също напуснали. Заради ситуацията, досегашният червен лидер в Стражица очаква поне 30 души от стражишката структура да излязат и от партията. Централното ръководство пък трябва да вземе решение за насрочване на нов цикъл отчетно-изборни събрания.

На наш въпрос дали случващото се е симптом за болестни процеси в левицата като цяло, Маринов категорично отговори с „Да“.  

На изборите през 2011 кандидатът на столетницата Румен Павлов - Пантерата отново се състезаваше за кметския стол, издигнат от ДПС и в момента е общински съветник. На последния парламентарен вот се бори и за място в Народното събрание – отново с листата на ДПС. Преди това бе кмет на село Кесарево.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов