Свищов ще побратимява с хърватския Осиек

Животът

08-07-2015, 06:00

Снимка:

община свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ще си сътрудничат по европроекти и в областта на културата

Кметът на Свищов Станислав Благов и председателят на Общинския съвет Светлана Георгиева посетиха хърватския град Осиек, по покана на неговия градоначалник Иван Въркич. Свищовската делегация взе участие в честванията по случай празника на град Осиек, посветени на Св. св. Петър и Павел. Сред официалните гости на събитието бяха представителите на ръководствата на всички градове, побратимени с Осиек. Тази година, в резултат на съдействието на посланика на Република България в Загреб Таня Димитрова, на събитието присъства и ръководството на Община Свищов.

По време на откриването на празниците кметът на Осиек Иван Въркич изрази своята готовност за установяване на трайни контакти със Свищов. Въркич отбеляза убеждението си, че задвижването на процедурата по побратимяване на Свищов с Осиек ще доведе до обективни резултати на сътрудничество в областта на културата и взаимната работа по европейски проекти.

От своя страна свищовският градоначалник Станислав Благов изрази своето задоволство от стартирането на процеса за сътрудничество между двата града. Той посочи, че Общинският съвет на Свищов го е упълномощил да започне процедура по побратимяване и се надява тя да бъде финализирана официално през месец септември 2015 г., в рамките на традиционния празник на града „Свищовски лозници“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов