Доктор трябва да върне на онкоцентъра 17 590 лв.

Животът

09-07-2015, 07:00

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Парите са дадени за специализацията му, той не изпълнил договора си

Великотърновският районен съд определи Комплексния онкологичен център да си получи обратно 17 590 лв. от д-р Т.С.В. Парите били дадени за специалишзация и квалификация на медика, но той не спазил договорните си отношиения да остане да работи поне 5 години в центъра.

Пред 2009 г. КОЦ и д-р В. сключват договор за обучение и придобиване  на  квалификация по специалността «Лъчелечение» , с място на обучение - СБАЛО ЕАД София. По силата на договора онкоцентърът се задължил да заплаща командировъчни пари - дневни, пътни и нощувки, на ответника,  както и да му разреши платен служебен отпуск за явяване на държавен изпит. Дожкторът от своя страна докторът трябвало да проведе  специализацията за срок на обучение от 4 години и след придобиване на специалността да работи в Коплексния онкологичен център не по-малко от 5 години, считано от датата на полагане на държавен изпит. Медикът успешно положил държавен изпит през 2013 г., а година по-ккъсно бил  назначен  на длъжност «Началник отделение по Лъчелечение» с по-високо трудово възнаграждение. Изненадващо обаче вече квалифицираният кадър на центъра подар предизвестие за напускане. Разходите по обучението му Центърът изчислява на 17 590 лв.

Районният съд в решението е приел за установено, че КОЦ е кредитор на доктора за събиране на парично вземане  в размер на 17 590 лв. Медикът е осъден да заплати на лечебното заведение общо 2 531 лв. за разноски във формата на заплатена държавна такса; възнаграждение за юрисконсулт в заповедното  производство; както и  възнаграждение за юрисконсулт за  защита по исковото производство.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов